Kernfarm B.V.1 NEEM CONTACT OP

Hoe scoor je als je maatregel-moe bent?

Door Suzanne Dorresteijn-Hadders - dierenarts

Na meer dan een jaar persconferenties en nieuwsberichten over ‘de maatregelen’, lijkt de Corona-aanpak nu eindelijk onder controle. Met een stijgende vaccinatiegraad kunnen versoepelingen van maatregelen worden vergroot. Maar is dat eigenlijk wel zo? Want wat nou als je te snel versoepelt? En hoe werkt dit eigenlijk bij andere infectieziektes zoals waar wij als dierenartsen dagelijks mee te maken hebben?

Blog - Hoeveel keuze heb je in de aanpak van PRRS

Door Diederik van Rijn - director Kernfarm

Een virus dat de gemoederen bezig houdt. Het PRRS-virus is hardnekkig, zeer besmettelijk en blijft zich binnen de varkenshouderij recombineren. Over de aanpak wordt veel geschreven. Van een goede biosecurity tot de juiste vaccinatiestrategie en het juiste vaccin. Over de werking van het vaccin, levend of dood, specifieke stammen en immuniteit; de grote farmaceuten breken nog altijd hun hersenen over de oplossing uit het flesje. Maar hoeveel keuze heb je eigenlijk als je een vaccin wilt inzetten tegen PRRS? Je leest hier hoe Diederik van Rijn, één van de oprichters van Kernfarm, daarover denkt.

Blog - Waarom serotypering bij APP belangrijk is

Door Suzanne Dorresteijn-Hadders - dierenarts

Wat steken we onze neus toch graag in APP casuïstiek. We zijn blij met alle vragen en ervaringen rond ons FIXR® APP-vaccin. Sommige ervaringen zijn zonde om niet te delen, omdat ze laten zien hoe belangrijk het is om scherp te blijven. Daarom nemen we je graag mee in een recente casus.

Blog - Je kunt blijven leren over het moment van vaccineren

Vaccinatie Actinobacillus pleuropneumoniae (APP) serotypes 2,9,11

Door Suzanne Dorresteijn-Hadders - dierenarts

Ook zo gefascineerd door APP? Wij wel! Schreven we vorige keer over een casus waarbij ons vaccin even in twijfel werd getrokken, werden we vlak daarna gevraagd om advies te geven bij de inzet van het vaccin FIXR® APP 2,9,11. En omdat we deze interessante vraag regelmatig krijgen, hebben we hem eens voor jullie uitgeschreven.

Blog - Hoe optimaliseer je het moment van vaccineren?

Door Suzanne Dorresteijn - dierenarts

Ken je dat gevoel, dat je iets nieuws voor elkaar hebt gebokst in je werk en dat alles verloopt volgens plan? Dat klanten tevreden zijn over je dienst of product en dat je daar heel veel energie en een tof gevoel van krijgt? 

Precies dat gevoel hadden we als team na de introductie van onze nieuwe FIXR® vaccinlijn. We kregen enorm veel positieve reacties. 

...Totdat er een telefoontje binnenkwam...

Een dierenarts kwam aan de lijn met de mededeling dat hij twijfelde aan de effectiviteit van ons product. Er was werk aan de winkel.

We kregen een casus onder onze neus van een veehouder en zijn bedrijfsdierenarts die besloten om, omwille van regelgeving met betrekking tot off label gebruik van diergeneesmiddelen, over te stappen op het geregistreerde vaccin FIXR® APP 2,9,11.  

We geven je graag een kijkje achter de schermen.
Lees je mee? 

Interesting stuff

Als dierenarts wil je gewoon af en toe lekker dieper in de materie duiken. Snuffelen en kennis vergaren. Op zoek naar feitjes, nieuwtjes, toppers en floppers.

Bij Kernfarm werken ook van die dierenartsen! 

En omdat zij dagelijks zoveel interessante casussen onder hun neus krijgen, vonden we het een goed plan om deze met jullie te delen. In een eigen blog nemen onze dierenartsen jullie mee in de wereld van Kernfarm en geven ze een kijkje achter de schermen.

Heb je zelf een interessante casus en wil je die met ons delen, of heb je vragen over deze rubriek? Laat het ons weten, klik hier.

Pagina 1 2 Alles